Voortbestaan Gent Zingt

GEMEENTERAAD - VRAGENUURTJE - Vraag aan schepen Peeters en schepen Storms

Gent Zingt heeft dit jaar een echt hindernissenparcours afgelegd. Eerst kregen de organisatoren geen toelating omdat hun evenement in de sperperiode rond de Gentse Feesten valt. Schepen Peeters paste na mijn verzoek de regels over deze sperperiode aan zodat initiatieven in het kader van het feest van de Vlaamse gemeenschap toch kunnen doorgaan. Gent Zingt leek gered tot de organisatoren van het kabinet van schepen Storms de melding kregen dat zij niet konden rekenen op de verwachtte subsidie. Na een alarmkreet van één van de organisatoren werd ook dit probleem opgelost.

In de persmededeling van de stad hierover staat: “Schepen Christophe Peeters kon vanuit de bevoegdheid Feesten nog 1.000 euro vinden. Doordat beide schepenen nu elk 1.000 euro voorzien, kan op 11 juli 2014 de Gentse zangstonde onder de stadshal alsnog doorgaan. Schepenen Christophe Peeters en Annelies Storms zijn duidelijk: ’puur Gentse initiatieven zoals ‘Gent Zingt’ mogen niet verdwijnen en moeten gesteund kunnen worden’.

Omdat ik vind dat Gent zingt niet mag verdwijnen had ik graag antwoord op volgende vragen:

  • Waarom is de co-subsidiëring niet op voorhand besproken tussen de twee schepen in plaats van de organisatoren eerst slecht nieuws te geven?
  • Klopt het dat de gevonden oplossing voor de subsidies eenmalig is, dus enkel voor dit jaar?
  • Welke structurele oplossing voorziet het stadsbestuur opdat Gent Zingt ook na 2014 zal kunnen doorgaan?µ

Een samenvatting van het mondelinge antwoord kan u bekomen bij karlijn.deene@gent.be.

Datum tussenkomst: 

maandag, 26 mei, 2014

Type: 

Mondelinge vraag

Tags: