Henry Van de Velde jaar

COMMISSIE CULTUUR, EVENEMENTEN, FEESTEN, TOERISME, SPORT EN RECREATIE - Vraag aan schepen Storms

Op 3 april ll. werd het “Henry Van de Velde jaar” feestelijk ingeluid. Die dag was het exact 150 jaar geleden dat Van de Velde geboren werd. Niet alleen pronkte onze Boekentoren als de letter L in het logo van de google-website, een feestelijke kick-off aan het Benoitmonument in Van de Veldes geboortestad Antwerpen was het startschot voor een reeks activiteiten in binnen- en buitenland

Henry Van de Velde heeft het Gentse landschap letterlijk en figuurlijk beïnvloed. De Boekentoren geldt als één van de vier torens van onze stad. Het is een gelukkig toeval dat de restauratie van de Boekentoren tijdens het Henry Van de Velde jaar aan de gang is. Dit jaar zal het Design Museum ook een tentoonstelling organiseren met werk van Van de Veldes tijdgenoot Peter Behrens. Maar gezien de invloed van Henry Van de Velde op onze stad, zou het toch iets meer mogen zijn.

  • Welke initiatieven neemt de stad om het oeuvre en de invloed van Henry Van de Velde tijdens dit herdenkingsjaar beter bekend te maken bij de Gentenaars en de bezoekers van onze stad?

Een samenvatting van het mondelinge antwoord kan u bekomen bij karlijn.deene@gent.be.

Datum tussenkomst: 

maandag, 8 april, 2013

Type: 

Mondelinge vraag

Tags: