Evaluatie museumnacht 2013

COMMISSIE CULTUUR, SPORT EN FEESTEN - Vraag aan schepen Storms

Museumnacht editie 2013 trok een record aantal bezoekers. Het is bijzonder bemoedigend dat dit evenement op zoveel belangstelling kan rekenen. Daarom is het ook belangrijk om de formule goed te evalueren en aantrekkelijk te houden voor zoveel mogelijk mensen.

  1. Hoe evalueert de schepen de Museumnacht 2013 en welke zaken zou ze in 2014 willen veranderen?
  2. Verschillende bezoekers van de tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij (vooral ouderen en personen met kleine kinderen) klaagden dat grote groepen, waarvan verschillende in beschonken bui, van het museum een indoor-Overpoort hadden gemaakt. Sommige bezoekers werden omver geduwd, konden nauwelijks de tentoongestelde items bekijken etc. Op bepaalde momenten werd de combinatie van een te grote massa en het “indoor-Overpoort-gehalte” bijna gevaarlijk. Hoe denkt de schepen dit in de toekomst te voorkomen? Denkt de schepen bij populaire tentoonstellingen aan bv. een “tijdslot”?
  3. Nu waren er randactiviteiten in de musea zelf, is het niet mogelijk om op de route tussen de musea ook randactiviteiten te voorzien (speciale verlichting, straatversiering, verrassingseffecten etc)? In Brussel wordt hier bijvoorbeeld meer werk van gemaakt, voor de “Museum Night Fever” op 22 februari 2014 is er zelfs een publieke oproep gelanceerd voor iedereen die originele ideeën heeft voor

Een samenvatting van het mondelinge antwoord kan u bekomen bij karlijn.deene@gent.be.

Datum tussenkomst: 

maandag, 13 januari, 2014

Type: 

Mondelinge vraag

Tags: