Het schipdonkkanaal: Oproep van N-VA Meetjesland naar de volgende Vlaamse Regering

Persbericht N-VA Meetjesland

Drie grote actiecomités uit resp. Zomergem, Maldegem en Damme stuurden vandaag over de toekomst van het Schipdonkkanaal een krachtige boodschap naar de volgende Vlaamse Regering.

De N-VA kandidaten uit het Meetjesland zijn blij dat het dossier opnieuw onder de aandacht wordt gebracht. De eventuele verbreding van het Schipdonkkanaal hangt al veertig jaar als een zwaard van Damocles boven het Meetjesland, en dan vooral boven de gemeenten Zomergem en Maldegem.

Reeds veertig jaar leven de inwoners van Zomergem en Maldegem in onzekerheid over de toekomst van hun dorp.  Vooral de mensen die wonen en werken in de reservatiezone hebben het hardst te verduren.

Karlijn Deene (kandidaat Vlaams Parlement, Zomergem): “De gezinnen in de reservatiezone leven al veertig jaar in onzekerheid of zij hun huis, en dus ook hun thuis, kunnen behouden. Noodzakelijke verbouwingen aan hun huisje, zelfs om het comfort te verbeteren, worden uitgesteld omdat de meerkost misschien nooit zal worden terugbetaald.  Die knagende onzekerheid wens je niemand toe.”

De N-VA kandidaten uit het Meetjesland vragen dus aan de volgende Vlaamse Regering om zo snel mogelijk een einde te maken aan deze onzekerheid.

Nicole Maenhout (kandidaat Kamer, Maldegem): “Er is nu al heel lang gestudeerd en er zijn ondertussen tientallen studies opgeleverd. De volgende Vlaamse Regering beschikt over voldoende informatie om eindelijk een beslissing te nemen. De inwoners van Zomergem en Maldegem verdienen duidelijkheid.”

Joeri De Maertelaere (kandidaat Vlaams Parlement, burgemeester Evergem): De volgende Vlaamse Regering moet inderdaad zo snel mogelijk een beslissing nemen. Een beslissing die oog heeft voor de economische ontwikkeling van de regio, maar tegelijkertijd ook voor de leefbaarheid, de landbouw, de natuur en het erfgoed in het Meetjesland.”

Volgende N-VA kandidaten, wonende of afkomstig uit het Meetjesland, engageren zich aldus om de volgende Vlaamse Regering blijvend te herinneren aan het verzoek om zo snel mogelijk de knopen door te hakken.

Joeri De Maertelaere, Evergem, Vlaams Parlement, plaats 9
Carine Goemaere, Knesselare, Vlaams Parlement, plaats 19
Sofie Vermeersch, Aalter, Vlaams Parlement, plaats 22
Sabina De Craecker, Assenede, Vlaams Parlement, plaats 24
Jan Pauwels, Nevele, Vlaams Parlement, opvolger 5
Karlijn Deene, Zomergem/Gent, Vlaams Parlement, opvolger 15
Hilde Lampaert, Eeklo, Kamer, plaats 11
Rufij Baeke, Kaprijke, Kamer, plaats 13
Karlien De Paepe, Nevele, Kamer, plaats 16
Nicole Maenhout, Maldegem, Kamer, opvolger 1
Marc Verhamme, Waarschoot, Kamer, opvolger 10

Datum persverschijning: 

vrijdag, 28 februari, 2014

Bron: 

Persbericht N-VA Meetjesland