Concertreeks Huis van Alijn afgebouwd

De komende Gentse Feesten zullen er geen dagelijkse ontbijt- en aperitiefconcerten meer doorgaan in het Huis van Alijn. Dat was nochtans traditie geworden sinds 2001.

Het hele opzet werd gefinancierd door de vzw Huis van Alijn, maar sinds dit jaar maakt het Huis van Alijn deel uit van het AGB Erfgoed. Hierdoor wordt het personeel stadspersoneel. Na de besparingsronde van de stad is ervoor gekozen om het beschikbare geld voorlopig vooral te gebruiken voor de musea. "Maar op z'n Gents wordt er wel een mouw aan gepast", zegt cultuurschepen Storms. "De vrienden van het Huis van Alijn zullen vanaf dit jaar de organisatie van de concerten op zich nemen. Alleen werken zij met vrijwilligers, en daarom wordt er het eerste jaar wat afwachtend georganiseerd. Er komen enkel concerten op de twee zondagen en op 21 juli. We zullen dan zien hoe ver de draagkracht van de vrijwilligers reikt. De voorstellingen van poppenspel Pierke op de binnenkoer gaan wel gewoon door."

Karlijn Deene reageert teleurgesteld: "De vrees van velen wordt waarheid. Door het opnemen van verschillende musea in 1 AGB gaat de identiteit verloren. Die concerten waren typisch voor het Huis van Alijn." (VDS)

Afbeelding persverschijning: 

Datum persverschijning: 

woensdag, 12 maart, 2014

Bron: 

Het Laatste Nieuws