In de pers

Karlijn Deene (N-VA) kritisch over beleidsplan Sport van schepen Tapmaz

GENT - De smartphoneapplicatie waarmee je discriminatie kunt melden, moet klaar zijn tegen 2015. Dat liet schepen voor Gelijke Kansen Resul Tapmaz (SP.A) gisteravond weten op vragen van o.m. Karlijn Deene (N-VA).

GENT - De voorbije maanden zijn liefst 20 GAS-boetes uitgedeeld voor het overplakken van affiches op officiële aanplakborden. Volgens Karlijn Deene (N-VA) klagen jeugdverenigingen erover dat hun affiches overplakt worden door commerciële firma's.

GENT - Ambtenaren van Stad Gent hebben in februari en maart twintig GAS-verslagen opgesteld tegen het overplakken van affiches op de officiële aanplakborden. De actie kwam er na herhaalde klachten over affiches die te snel overplakt worden of dubbelgeplakt worden. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van Karlijn Deene (N-VA).

Persbericht N-VA Gent over het collegebesluit waarbij 11 juli-vieringen op verzoek van Karlijn Deene (N-VA) weer mogelijk zijn in het stadscentrum.

GENT - Het volgende Lichtfestival vindt in 2015 plaats. Om de enorme volkstoeloop de baas te kunnen, wordt het parcours uitgebreid. Dat liet Cultuurschepen Annelies Storms (SP.A) weten tijdens de gemeenteraad aan Karlijn Deene (N-VA).

GENT - Voorlopig zullen de matchen van WK voetbal enkel op groot scherm te zien zijn in de Ghelamco Arena en tijdens de Keizer Karel Cup op de Blaarmeersen. Dat liet schepen van Feestelijkheden Christophe Peeters (Open VLD) weten aan gemeenteraadslid Karlijn Deene (N-VA).

GENT - De komende Gentse Feesten zullen er geen dagelijkse ontbijt- en aperitiefconcerten meer doorgaan in het Huis van Alijn. Dat was nochtans traditie geworden sinds 2001. Karlijn Deene (N-VA) betreurt dat de besparingen een impact hebben op de werking en de identiteit van de musea.

GENT - Tijdens de Gentse Feesten zullen er minder concerten plaatsvinden in het Huis van Alijn dan voorheen. Dat bleek uit het antwoord van Cultuurschepen Annelies Storms (SP.A) op een vraag van Karlijn Deene (N-VA).

GENT - De betonnen klokkenstoel op het Emile Braunplein wordt nog voor de zomer opgesmukt met een kunstwerk van Michaël Borremans. De stad zal daarvoor niks betalen, de kunstenaar vraagt enkel verf en een ladder. Dat blijkt uit een vraag van Karlijn Deene (N-VA) in de gemeenteraad.

GENT - Gemeenteraadsleden Karlijn Deene (N-VA) en Stephanie D'Hose (Open VLD) hadden Storms om een stand van zaken gevraagd over het dossier, en vooral over wat de stad zou moeten betalen voor een werk van Borremans. Helemaal niks, zo bleek.

GENT - Kunstenaar Michäel Borremans wil de fresco die hij zal aanbrengen op de klokkentoren aan de stadshal aan de stad Gent schenken. 'Michaël Borremans voelt zich zeer sterk verbonden aan onze stad en wilde zo iets terugdoen', stelde Cultuurschepen Annelies Storms (SP.A) maandagavond op de gemeenteraadscommissie na vragen van o.m. Karlijn Deene (N-VA).

GENT - De Gentse Winterfeesten waren een schot in de roos, en worden bij de betere kerstmarkten van België gerekend. Dat is de conclusie na de evaluatie van de eerste editie van de kerstmarkt nieuwe stijl. Organisator Satellite Ice mag dus nog drie jaar doorgaan, met enkele kleine ingrepen. Dat blijkt uit een bevraging van Karlijn Deene (N-VA) in de gemeenteraad.

ZOMERGEM - Ook Zomergem levert straks enkele kandidaten voor de Vlaamse verkiezingen van 25 mei. Karlijn Deene (32) is voor N-VA tweede duwer bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement.

MALDEGEM-ZOMERGEM: de N-VA kandidaten wonende in of afkomstig uit het Meetjesland roepen in een open brief op om zo snel mogelijk duidelijkheid te brengen over het al dan niet verbreden van het Schipdonkkanaal.

GENT - Karlijn Deene maakte bekend dat de stad haar plannen voor de Klokkentoren verzwegen heeft in de gemeenteraad. De plannen zelf waren de dag zelf te lezen in La Libre Belgique, maar in de gemeenteraad zelf verklaarde de schepen dat hierover niets mocht bekend gemaakt worden.

GENT - De kans is groot dat kunstenaar Michaël Borremans een fresco op de veelbesproken klokkentoren naast de Sint-Niklaaskerk zal maken. Dat zou zijn eerste muurschildering in een publieke ruimte zijn.

GENT - Het Sint-Jorishof, het historische pand tegenover het Gentse stadhuis, is vorige week officieel verkocht voor 1,57 miljoen euro. De nieuwe eigenaar, een van de zaakvoerders van ribbetjesrestaurant Amadeus, wil er een brasserie opzetten. Dat bleek uit een vraag van Karlijn Deene (N-VA) in de gemeenteraad.

Karlijn Deene interpelleerde schepen De Regge over de toekomst van het Sint-Jorishof en de aanpalende Witte Moor

Pagina's

Abonneren op